A Travellerspoint blog

Riga

sunny 17 °C
View Latvia 2007 Riga-Jurmala-Sigulda on Hörhöt's travel map.

'Riga this week' tarjosi vinkkinä kävelykierroksen vanhassa kaupungissa karttoineen ja sitä soveltaen siis tutkimusmatkalle. Vanha kaupunki on melkoisen tiivis kokonaisuus, joten mainitut kohteet sijaitsivat suurinpiirtein vieri vieressä. Ja koko vanha kaupunkihan on jo itsessään nähtävyys, ainkain allekirjoittaneen silmä lepäsi ihania vanhoja taloja ja kujia katsellessa!

St. Peter's Church oli ehkä vähän pettymys, vaikkakin tornista olikin huikeat näkymät. Kirkossa oli käynnissä jonkin sortin restaurointi, eikä itse kirkossa päässyt juuri kulkemaan. Maisemia lintuperspektiivistä kannattaa ihailla myös Reva Hotel Latvijasta, varsinkin illan hämärtyessä tai pimeällä on mukava istuskella 26. kerroksessa drinksua siemaillen =:o)

Miehitysmuseo oli juuri niin mielenkiintoinen kuin olimme kuulleetkin. Esillä oli paljon mielenkiintoisia esineitä, valokuvia ja tekstejä, joten kiireessä sinne on turha mennä. Itselle alkoi oikeastaan vastaan siellä piirtyä todeksi se, minkälaisen jyrän alla latvialaiset ovat aikojen saatossa olleet; milloin kukakin käynyt kokeilemassa onneaan mahtipontisine ajatuksineen. Pisti jälleen kerran miettimään, kuinka tyytyväisiä saamme olla sinnikkäiden sotilaidemme panoksesta itsenäisen maamme puolesta!

Konventa Seta oli kiva kokonaisuus. Pienet kujat ja hyvässä kunnossa olevat rakennukset tarjosivat silmänruokaa.

Filharmonian aukio oli mukava "välilaskupaikka" lukuisine terasseineen; jokainen löysi varmasti itselleen sopivan paikan niin nälän kuin janonkin tyydyttämiseen. Tuulisella säällä toki pienemmiltä kujilta löytyy suojaisempia paikkoja, mutta jos haluaa katsella katujen ihmisvilinää, tämä lienee yksi parhaimmista paikoista.

Ei pidä unohtaa myöskään toria ja 'zeppeliini-halleja'; sieltä jos mistä löytää vaikka mitä ja vaikka ei ostopuuhissa olisikaan, kannattaa käydä kuitenkin, ehdottomasti, jo pelkän tunnelman takia!

DSC00071.jpg

DSC00155.jpg

DSC00106.jpg

Posted by Hörhöt 09:49 Archived in Latvia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint