A Travellerspoint blog

Via Appia Antica & Musei Capitolini

sunny 22 °C

Pystyi melkein kuulemaan hevoskärryjen pyörien kolinan ja kavioiden kopseen kun kävelimme pitkin Via Appia Anticaa. Tiehen painuneet urat eivät sopineet nykyajan menopelien jälkeen jättämiksi, vaikka siis kyseistä tietä pitkin liikenne sallitaankin. Paitsi sunnuntaisin, jolloin tie on kävelijöiden ja pyöräiliöjöiden suosiossa. Niin lähellä Rooman keskustaa ja silti tuntui, että oltiin kaukana kaikesta; vain pitkä suora, puiden reunustama tie ja lintujen laulua... Cecilia Metella ei tehnyt juuri vaikutusta, mutta kierros San Sebastianon katakombeissa korjasi asian. Ei ihme, että maanalaisiin käytäviin pääsee tutustumaan vain oppaan johdolla, sen verran sokkeloista ja pimeää siellä, ja käytäviä riitti! Kannattaa ehdottomasti tutustua, jos paikan päälle sattuu! Vinkkinä vielä mainittakoon, että San Giovannilta pääse kätevästi bussilla tien varrelle, ja kun tietä kulkee aikansa, päätyy isommalle tielle, jolta pääsee sitten taas kätevästi bussilla "sivistyksen pariin".

Aikaisin kun lähtee liikkeelle, niin paljon ehtii =:o) Palattuamme Via Appia Anticalta keskustaan, päätimme katsastaa Foro Romanon. Heti päästyämme portista sisään jumiuduimme kaupungin ilmaisen oppaan ryhmään ja vallan mukava opas olikin, jenkkipoika, joka opiskeli Roomassa historiaa. Niinpä saimme mielenkiintoisen tietopaketin alueesta, vaikka lopulta livahdimmekin omia teitämme vielä tutkimaan Mamertiinien vankilla ja sieltä edelleen Piazza del Campidogliolle.

Capitolinin museoon päästyämme alkoi olla takana jo niin paljon historiaa, antiikkia ja raunioita, että museokierroksella keskityimme pääasiassa niihin "pakollisiin". Paikka ei ollut kuitenkaan niin mahdoton pala purtavaksi kuin Vatikaanimuseo. Ja taas oli aika palkita itsensä italialaisella herkulla - pizzalla! Ja niitähän tällä reissulla kului!

IMG_0319.jpg

Posted by Hörhöt 09:55 Archived in Italy

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint